Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ubijeni mirovnjaci u SomalijiSomalijski islamski pobunjenici ubili su dvojicu pripadnika mirovnih snaga Afričke unije (AU) u somalijskoj prestonici, Mogadišu."Izgubili smo dvojicu vojnika, a trojica su ranjena u distriktu Bondere", rekao je portparol mirovnih snaga AU Barige Ba-Hoku.

Nacionalnost dvojice poginulih vojnika nije objelodanjena, prenela je agencija Rojters. Prema Ba-Hoku, mirovne snage su napredovale ovog mjeseca i uspjele su da povećaju bezbjednost stanovništva u Mogadišu.

"Ništa nas neće omesti u postizanju mira za narod Somalije", kazao je Ba-Hoku.U julu je došlo do serije bombaških napada u prestonici Ugande, Kampali, a odgovornost za napade preuzeli su somalijski pobunjenici iz pokreta El Šabab.

Pokret El Šabab, inspirisan Al Kaidom, saopštio je da je napad u Ugandi osveta zbog učešća istočnoafričkih zemalja u mirovnim snagama.

I Uganda i Burundi, koji takođe ima svoje "mirovnjake" u Somaliji, saopštili su da neće povući svoje snage, uprkos prijetnjama ekstremista da će nastaviti sa napadima.
XS
SM
MD
LG