Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Noć na sjeveru Kosova protekla mirnoNoć nakon saopštavanja mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu o Kosovu, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice protekla je mirno i nisu zabilježeni incidenti.

Portparol policije Arber Beka izjavio je da je situacija tokom jučerašnjeg dana i sinoć bila mirna i da nije bilo potrebe za intervencijom policije.

"Sem mirnog okupljanja u sjevernom delu Mitrovice, koji je trajao oko jedan sat i zatvaranja glavnog mosta na Ibru za saobraćaj, takođe oko sat vremena, drugih događaja nije bilo", kazao je Beka.

Protekla noć bila je mirna iako su u južnom dijelu grada Albanci uz upotrebu vatrenog oružja i vatrometa slavili nakon saopštavanja mišljenja MSP-a da deklaracija o nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava.

U Prištini i drugim gradovima na Kosovu bilo je slavlja povodom odluke MSP, ali se ona uglavnom svodila na prolazak kolona automobila sa zastavama Kosova, SAD, Velike Britaniije i drugih zemalja.

U Kosovskoj Mitrovici je i danas mirno, a komandir Sjeverne policijske stanice Milija Milošević rekao je da je policija spremna da zaštiti mir i stabilnost.

U tome će im ako zatreba, pomoći i pripadnici međunarodnih mirovnih snaga koji su u većem broju nego inače i danas stacionirani u blizini mostova na Ibru koji razdvajau sjeverni od južnog dijela grada i multietničkim sredinama u sjevenom dijelu Kosovske Mitrovice.
XS
SM
MD
LG