Dostupni linkovi

Šala slovenačkog novinara sa Jadrankom Kosor



Novinar slovenačkog Radija 1 Denis Avdić uspešno je izveo šalu s premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor. Ona ga je iz Mađarske nazvala nakon što se predstavio kao bivši slovenački premijer Janez Janša.

Kako prenose danas hrvatski mediji, koji su objavili i tonski zapis Avdićevog jučerašnjeg razgovora s hrvatskom premijerkom, Avdić je odlučio da provjeri koliko je teško doći do nekog visokog funkcionera u Hrvatskoj.

Slovenački novinar najprije je nazvao kabinet hrvatske premijerke, predstavio se kao Janez Janša i tražio da razgovora s Jadrankom Kosor.

Nakon što mu je objašnjeno da je premijerka u Budimpešti na razgovoru s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, zamolili su ga da sačeka nekoliko minuta, a zatim da ostavi broj telefona.Ubrzo ga je iz Mađarske nazvala predsjednica Vlade Hrvatske.

"Poštovanje, dobar dan, Jadranka je. Lijep pozdrav. U Budimpešti sam, idem upravo na aerodrom, vraćam se, bila sam u posjeti", rekla je premijerka.

Avdić se nakon toga predstavio i izvinio, rekavši da je samo htio da provjeri može li jedno prezime iz Slovenije da kontaktira tako važnu osobu u Hrvatskoj.

Hrvatska premijrka se snašla, zahvalila na pozivu i poslala pozdrave iz Mađarske.
XS
SM
MD
LG