Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pritvoren guverner Centralne banke KosovaPortparol Kosovske policijske službe Arber Beka rekao je da je guverner Centralne banke Kosova Hašim Redžepi pritvoren u okviru istrage o finansijskim malverzacijama i korupciji.

Beka nije mogao da navede više detalja o pretresima koji su jutros u šest sati počeli u Prištini.Euleks je ranije danas saopštio da je Policija Kosova pretresla sedam lokacija među kojima je i prebivalište guvernera Centralne banke Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, službenici kosovske policije iz Kancelarije posebnog odeljenja za antikorupciju Specijalnog tužilaštva izveli su sedam pretresa u privatnim prebivalištima četiri osumnjičena.

Pretresi, koji su počeli u šest ujutro, sprovedeni su i u Centralnoj banci Kosova i jednom privatnom preduzeću. U saopštenju se ne navode imena osumnjičenih.

"Pretresi su u vezi s tekućom finansijskom istragom o korupciji u vezi sa sumnjom o zloupotrebi službenog položaja ili ovlašćenja, prihvatanjem mita, utajom poreza, zloupotrebom uticaja i pranjem novca", navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG