Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Lepa Brena tuži distrikt BrčkoPevačica Fahreta Živojinović, Lepa Brena, tužila je Distrikt Brčko zbog toga što joj je oduzeto pravo gradnje. Poznata pjevačica traži odštetu od 100.000 eura, a pred lokalnim pravosuđem u toku je glavna rasprava.

Prema navodima Dnevnog avaza, koji je došao u posjed dokumenta iz pravobranilaštva u Brčkom u kojem su navedene informacije o tužbama pravnih i fizičkih osoba protiv Distrikta, Lepa Brena je tužbu podnijela 14. oktobra 2009.

Na spisku lica koja su tužila Distrikt Brčko, a čija vrijednost pojedinačnog spora je veća od 25.000 eura, nalaze se 62 pravne i fizičke osobe, a ukupna potraživanja iznose neverovatnih 75 miliona eura.

Distrikt su tužili i Dragomir Jurošević i Raco Simić, koji traže odštetu od 75.000 i 383.000 eura na ime naknade štete zbog neosnovanog hapšenja, jer su bili pritvoreni zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Brčkom, što im nije dokazano.

Dnevnom avazu je nekoliko visokih funkcionera vlade Distrikta Brčko nezvanično potvrdilo da bi, zbog velikog broja tužbi sa odštetnim zahtjevima koji se nezvanično procenjuju na oko 150 miliona eura, ta lokalna zajednica mogla bankrotirati.
XS
SM
MD
LG