Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor: Vlada nije razmatrala povlačenja tužbe protiv SrbijePremijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Zagrebu da njena Vlada dosad nije razmatrala mogućnost povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji se sinoć vratio iz dvodnevne posete Srbiji, izjavio je danas da je od toga koliko je blizu međusobno povlačenje tužbi za genocid puno važnije rešavati probleme.

"O tome će na kraju odlučiti vlada, a puno važnije od toga da li će tužbe biti sada ili ne, jeste rešiti probleme. Ima vremena da se o tome još razgovara", rekao je Josipović novinarima u Zagrebu.

Komentarišući posetu Srbiji, on je kazao da su za Hrvatsku od strateškog interesa dobri odnosi sa Srbijom i svim ostalim susedima kako bi osigurala svoju bezbednost, nova tržišta, privredni razvoj i rešenje mnogih problema koji opterećuju međusobne odnose.

Josipović je istakao da se za septembar planira susret slovenačkih, hrvatskih i srpskih preduzetnika, verovatno na Brionima.
XS
SM
MD
LG