Dostupni linkovi

U Podgorici razgovarano o dopuni ugovora o izručenju



Interes Crne Gore i Srbije je da se izmjenama postojećeg ugovora omogući međusobno izručenje sopstvenih državljana, kada se radi o krivičnim djelima organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, saopšteno je danas nakon sastanka predstavnika ministarstva pravde dvije države.

Predstavnici ministarstava pravde Crne Gore i Srbije održali su u Podgorici konsultativni radni sastanaku cilju razmatranja mogućih izmjena i dopuna Ugovora između dvije države o izručenju.

“Na sastanku je ocijenjeno da je interes obije države ugovornice da se izmjenama postojećeg ugovora omogući međusobno izručenje sopstvenih državljana, kada se radi o krivičnim djelima organizovanog kriminala, korupcije i terorizma”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da su razmatrane i mogućnosti izručenja za druga teška krivična djela, u određenim slučajevima.

“Zvanični pregovori radi izmjena i dopuna Ugovora između Crne Gore i Srbije o izručenju počeće nakon što vlade obije države utvrde predloge osnove za vođenje pregovora i zaključivanje Ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora između Crne Gore i Republike Srbije o izručenju”, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG