Dostupni linkovi

Štrajk u Croatia Airlinesu se nastavlja, kao i pregovori sa upravom


Predstavnici uprave Croatia Airlinesa i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) prekinuli su iza ponoći pregovore, a nastaviće danas, saznaje se iz sektora za odnose s javnošću hrvatske avio kompanije.

Štrajk stjuardesa nastaviće se i u subotu, sve do eventualnog postizanja dogovora, tako da se putnici o planiranim letovima u vrijeme štrajka mogu informisati na web stranici www.croatiaairlines.com. Takođe im je na raspolaganju besplatni telefon 0800 7777 za pozive iz Hrvatske i telefon kontakt centra (+)3851 6676 555.

Pregovori uprave i sindikata, koji je počeo četverodnevni štrajk u petak u 6 sati, počeli su u petak popodne nakon što je Županijski sud u zagrebu odbio zahtjev uprave za zabranom štrajka.

Predsjednik uprave Ivan Mišetić izjavio je nakon toga da je spreman nastaviti pregovore, jer štrajk nije nikome u interesu, a i vodstvo SKOZ-a predložilo je nastavak pregovora kako bi se postiglo zadovoljavajuće rješenje.

Uprava tvrdi da bi četverodnevni štrajk stjuardesa mogao kompaniji nanijeti ukupnu štetu od 29 milijun kuna.

Zbog štrajka su u petak ujutro otkazani svi letovi za Beč, Podgoricu, Prištinu, Zadar i Pulu, a idućih bi dana, ako se održi do kraja, mogao "prizemljiti" ukupno 24.000 putnika.
XS
SM
MD
LG