Dostupni linkovi

Francuska podržava ulazak Hrvatske u EUFrancuski premijer Fransoa Fijon kaže da Francuska podržava ulazak Hrvatske u EU, ocjenivši da će to biti snažan signal državama regiona."Oduvjek podržavamo Hrvatsku i njen ulazak u EU. To je i snažan signal drugim državama regiona da i njih to čeka kad sprovedu bolne i teške reforme", istakao je on.

Fijon i Kosorova potpisali su sporazum o strateškoj saradnji, čime je Hrvatska postala prva zemlja van EU s kojom je Francuska potpisala taj međunarodni akt.

Hrvatska premijerka zahvalila je na francuskoj podršci Hrvatskoj u približavanju EU. Ona je istakla da je Hrvatska veoma zainteresovana za francuska ulaganja, istakavši da ima prostora i za jačanje saradnje i na području turizma.

Premijer Francuske pozvao je hrvatsku premijerku da na jesen posjeti Pariz, a Jadranka Kosor je francuskom kolegi prenijela poziv francuskom predsjedniku Nikoli Sarkoziju da posjeti Hrvatsku.

Kosorova je izrazila uvjerenje da će do posete doći najkasnije 2011. godine.Francuskog premijera primio je i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Fijon je prvi francuski premijer koji boravi u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj, a iz Zagreba je otputovao u Dubrovnik, gdje učestvuje na petom Kroacija samitu.
XS
SM
MD
LG