Dostupni linkovi

Robinson:nema pravde bez hapšenja Mladića


Predsjednik Haškog tribunala Patrik Robinson izjavio je danas u razgovoru s premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor u Zagrebu da pravda neće biti zadovoljena dok ne budu uhapšeni i procesuirani haški bjegunci Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Govoreći o izlaznoj strategiji Suda, Jadranka Kosor je istakla da i Hrvatska smatra da je od najveće važnosti da Mladić i Hadžić budu uhapšeni i izvedeni pred sud, saopštila je kancelarija za odnose s javnošću Vlade Hrvatske.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska "aktivno doprinela svim raspravama o izlaznoj strategiji Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju za vreme članstva u Savjetu bezbednosti UN".

Predsjednik Haškog tribunala Patrik Robinson razgovarao je ranije danas u Zagrebu i sa predsednikom Vrhovnog suda Hrvatske Brankom Hrvatinom o organizaciji domaćih sudova koja sude za ratne zločine.

Takođe je najavio da će u septembru u Hagu biti održana konferencija o globalnom i institucionalnom nasleđu Haškog tribunala, kao i konferencija u Sloveniji o osnivanju informacionih centara u državama regiona.

Robinson sutra završava trodnevnu posjetu Hrvatskoj. Za sutra je najavljen njegov susret i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.
XS
SM
MD
LG