Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Radikali ponijeli prijave protiv Nikolića i VučićaSrpska radikalna stranka (SRS) podnijela je krivične prijave protiv predsjednika i zamjenika predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, saopštio je član Predsjedničkog kolegijuma SRS Nemanja Šarović.

Radikali su krivične prijave podnijeli i protiv advokata Želimira Čabrila i Miodraga Rašića, koji su branioci pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića.

Šarović je na konferenciji za novinare naveo da je krivična prijava protiv Nikolića podnesena zbog toga što je u intervjuu za dnevni list "Alo" od 1. jula "iznio lažnu tvrdnju" da je predsjednik SRS Vojislav Šešelj pokušao da prije dvije do tri godine iz ćelije u Hagu naruči ubistvo jednog čovjeka.

On je objasnio da je Nikolić na taj način učinio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

"Druga krivična prijava je podneta jer imamo saznanje da je postojao dogovor između Aleksandra Vučića i advokata Miloša Simovića, Želimira Čabrila i Miodraga Rašića, da se preko njihovog branjenika Simovića plasiraju lažne tvrdnje da je Šešelj naredio Luki Bojoviću likvidaciju Tomislava Nikolića", rekao je Šarović.

On je naveo da su Simovićevi branioci instruisali svog branjenika prilikom posjeta u KPZ Zabela, a zatim, kako je naveo, "lažnu tvrdnju, kao navodno saznanje Miloša Simovića, prenijeli nadležnim organima", nakon čega su tu tvrdnju pustili u medije.

Krivične prijave potpisali su funkcioneri SRS Nemanja Šarović, Vjerica Radeta i Elena Božić-Talijan.
XS
SM
MD
LG