Dostupni linkovi

U Austriji uhapšen diplomata akreditovan u Srbiji



Austrijska policija uhapsila je jednog diplomatu akreditovanog u Srbiji i njegovog vozača zbog šverca cigareta. Kako danas piše austrijski dnevnik "Klajne cajtung", oni su osumnjičeni da su tokom 36 vožnji švercovali 25.000 boksova cigareta u Austriju, čija se vrijednost procenjuje na oko milion eura.

Carinske vlasti u Gracu zajedno sa kolegama iz Linca uspjele su da uđu u trag diplomati- šverceru cigareta. Kako je saopšteno, dvojica uhapšenih su ilegalnim djelovanjem oštetili austrijsku državu, na osnovu neplaćanja poreza, za više od 700.000 eura.

Početkom 2009. godine diplomatsko vozilo jedne ambasade u Beogradu, zaustavljeno je sa oko 180.000 komada cigareta, na osnovu čega je policija ušla u trag ovom švercu.

Više vozila i diplomatsko osoblje, čije državljanstvo nije navedeno, korišćeno je za šverc cigareta za jednu organizovanu srpsku bandu koja djeluje u Austriji, navodi list.

Diplomata i njegov vozač koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru u Gracu i moraće da odgovaraju za šverc preko pet miliona komada cigareta u vremenskom periodu od skoro dvije godine.

XS
SM
MD
LG