Dostupni linkovi

Velika Britanija: Vlada smanjuje otpremnineVlada Velike Britanija priprema se da po hitnom postupku donese zakone kojima bi drastično umanjila otpremnine na koje, prema postojećim propisima, pravo polaže skoro pola miliona državnih službenika, piše "Fajnenšel tajms".

"Dejli telegraf" se nadovezuje tvrdnjom da su ministri ustanovili kako su tradicionalno visoki troškovi otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru glavna prepreka na putu realizacije planiranih mjera štednje i jačanja efikasnosti državnih službi.

Britanski šef diplomatije Vilijem Hejg zatražio je naime da mjere obezbjeđenja, na koje pravo polažu nekadašnji predsjednici vlade, budu ekonomski primjerenije.

Da ih treba štiti treba, kaže Hejg, ali to poreske obveznike ne smije da košta više od onoga što je apsolutno neophodno.

"Gardijan" prenosi i da su ostrvski listovi otkrili da su se policajci koji Blera čuvaju dan i noć, i kada je na odmoru i kada, u svojstvu specijalnog bliskoistočnog izaslanika ide na put, dosta lako hvatali za službene kreditne kartice.

Tako su prošlog ljeta, tokom Blerove posjete Borneu, službenu kreditnu karticu zadužili za skoro 27.000 evra.
XS
SM
MD
LG