Dostupni linkovi

Direktoru beogradske Onkologije i saradnicima mjesec pritvora


Direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenadu Borojeviću i njegovim saradnicima osumnjičenim za primanje mita danas je određen pritvor do mjesec dana, rekao je njegov branilac Marko Kastratović.

Kastratović je agenciji Beta rekao da Borojević nije želeo da iznosi odbranu pred istražnim sudijom Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu tokom saslušanja.

"Borojević mi je rekao da nije u stanju i da ne želi da iznosi odbranu, jer ne može da se brani protiv hajke i harange usmerene na njegovu porodicu i njega", rekao je njegov advokat.

Kastratović je naveo da je predmet protiv njegovog klijenta obiman i da Borojević nije imao vremena da ga pročita. Advokat je ocijenio i da je optužnica protiv njegovog klijenta proizvoljna jer "nigde nema trenutka u kome se vidi primanje i davanje mita".

Pored Borojevića, za primanje i davanje mita terete se i načelnik Odjeljenja pedijatrijske onkologije Zoran Bekić, direktorka apoteke u Institutu Ivana Popović i pomoćnik direktora za zdravstvenu djelatnost Instituta Zoran Tomašević.

Za to krivično djelo osumnjičeni su i predstavnici farmaceutskih kompanija - generalni direktor "Roš" DOO Vojislav Petrović, direktor onkološkog sektora kompanije "Farmasvis" Andrej Soretić, šef poslovne jedinice farmaceutske komapnije "Astra Zeneka" Predrag Marinković, i produkt menadžer farmaceutske komapnije "Astra Zeneka" Ana Matović.
XS
SM
MD
LG