Dostupni linkovi

Šarić odbacuje optužbe o pripremanju atenata na Tadića


Beogradski medij B92 objavio je izvode iz pisma Darka Šarića, osumnjičenog za organizaciju šverca kokaina iz Južne Amerike, koje je poslao na nekoliko adresa u Srbiji, a u kome tvrdi da su sve optužbe koje mu se stavljaju na teret lažne.

Šarić, navodi da je žrtva javnog linča i da nema veze sa pripremama atentata na predsednika Srbije Borisa Tadića i tvrdi da poseduje dokaze koje će prezentovati nadležnom sudu kada se stvore uslovi i najavljuje krivične prijave protiv medija koji kako tvrdi, šire neistinu o njemu.

Darko Šarić dalje optužuje državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena da objavljuje neistine kada govori o pripremama atentata na Borisa Tadića i Mileta Jerkovića.

“Osim ovih ‘atentata’, tu su i druga raznorazna ubistva, povezanost sa Lukom Bojovićem, Cvetkom Simićem, Sretkom Kalinićem i zemunskim klanom, kao i predstavljanje mene kao njihovog nalogodavca, što je ortodoksna laž i očigledna želja gospodina Homena i nekih njegovih prijatelja da skrenu istinu i prikriju prave nalogodavce koji su možda u njihovoj službi. Za ovakve klevete i laži potražiću pravdu na sudu”, navodi Šarić.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije, Slobodan Homen u izjavi za B92 poziva Šarića da dođe u Srbiju i na sudu dokaže svoju nevinost.

Darko Šarić pismo javnosti Srbije završava riječima da mu je žao što sve ovo ne može lično da izjavi i ima fer suđenje i da je prinuđen da na ovaj način demantuje "gnusne laži i zatraži pravdu", koju će, kako tvrdi, kad tad imati.
XS
SM
MD
LG