Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MANS od stranih diplomata u Podgorici traži zaštitu


Podgorička nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) od stranih diplomata u Podgorici zatražila je danas zaštitu, kako je saopšteno, od eventualnih pritisaka "organizovanih kriminalnih grupa".

Povod za takav zahtev je, kako se navodi, to što je crnogorska policija krajem prošle sedmice saslušala aktivistu MANS-a Veselina Bajčetu i novinara Petra Komnenića u vezi sa ranije objavljenim snimcima sa svadbe biznismena Safeta Kalića u Rožajama.

Snimak sa te svadbe na internet je postavio MANS, pošto se na njemu, kako se tvrdi, nalaze i neki funkcioneri crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost, kao i neke osobe koje se dovode u vezu sa "strukturama organizovanog kriminala". Među tim osobama je, prema tvrdnjama MANS-a, i Darko Šarić, osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Objavljivanjem tog snimka MANS je želeo da ukaže na navodne veze crnogorske vlasti i organizovanog kriminala.

Prema ocenama MANS-a iznesenim u pismu stranim diplomatama u Podgorici, salušanja Bajčete i Komnenića predstavljaju "pokušaj policije i tužilastva da zastraše i ućutkaju predstavnike civilnog društva koji traze aktivniju ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala".

Bajčeta je, navodno, saslušan kao aktivista MANS-a, a Komnenić zbog ranijih tekstova o svadbi Safeta Kalića.
XS
SM
MD
LG