Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Simović srbijanskom tužiocu otkrio tajne "zemunaca"Zamjenik srbijanskog državnog tužioca Jovan Prijić tri je sata saslušavao uhapšenog "zemunca" Miloša Simovića koji se tokom razgovora ponašao "kao da mu država nešto duguje", prenosi portal index.hr.

Prijić je sa Simovićem pričao u petak u zatvoru Zabela. Izvor iz vrha srbijanskog tužilaštva je Pressu kazao kako je Simović u razgovoru djelovao poprilično samouvjereno.

"Simović je sigurno i ultimativno, kao da mu država nešto duguje, na početku razgovora rekao: Hoću biti svjedok saradnik", kazao je izvor iz tužilaštva te dodao kako je Prijić Simoviću objasnio da ne ide to baš tako jednostavno, jer je do prije nekoliko sedmica bio bjegunac, a ima i pravomoćnu presudu.
Simović je u razgovoru rekao sve što zna o ubistvu premijera Zorana Đinđića, likvidaciji svjedoka saradnika Zorana Vukojevića i ubistvima koje je "Zemunski klan" počinio prije i poslije 2003. godine.

Raspričao se i o vezama klana sa drugim mafijašima i klanovima. "Praktično, Simović je ponovio stvari koje je već ispričao drugi uhapšeni "zemunac" - Sretko Kalinić, koji se trenutno nalazi u Hrvatskoj i čije se izručenje uskoro očekuje", kazao je izvor iz tužilaštva.

XS
SM
MD
LG