Dostupni linkovi

Srbija: Uhapšeno devet osoba zbog šverca nafte


Pripadnici kriminalističke i policije u Smederevu uhapsili su zbog šverca nafte devet ljudi od kojih su četvorica policajci, saopštila je danas Informativna služba MUP-a Srbije.

Uhapšeni su Nenad K. (26). Goran M. (36), Ljubiša Ž. (54), sva trojica iz Smedereva, Radosav R. (41) iz Despotovca, Vladan M. (31) iz Požarevca i policajci Nebojša Ć. (50), Andreja S. (25), Vojkan A. (33) i Darka A. (37). Oni su uhapšeni tokom prošle noći na području Smedereva i Požarevca.

Policija traga za još trojicom osumnjičenih - Sašom T. (39), Novicom K. (51) i Dobricom C. (53), sva trojica iz Smedereva.

Oni se sumnjiče da su od oktobra 2009. u više navrata, na dojavu uhapšenih policajaca, kupovali dizel goriva sa stranih brodova koji saobraćaju rekom Dunav, u blizini Smedereva, a zatim ga prodavali u Smederevu i okolini.

Oni su, kako je navedeno, osumnjičeni da su stekli imovinsku korist veću od milion evra, kao i da su oštetili budžet Srbije za više od pola miliona evra.

"Od njih je oduzeto deset teretnih vozila sa cisternama, kao i deset motornih čamaca", saopštila je policija uz napomenu da su uhapšeni jutros izvedeni pred istražnog sudiju.
XS
SM
MD
LG