Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hilari Klinton 2. jula počinje turneju posetom Kijevu


Američki državni sekretar Hilari Klinton (Hilary Clinton) kreće 2. jula na turneju tokom koje će posjetiti Ukrajinu, Poljsku, Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju, saopštio je danas Stejt department.

Hilari Klinton će posetiti najprije Kijev, potom Krakov, Baku, Jerevan i Tbilisi, izjavio je portpartol Stejt departmenta Filip Krouli (Philip Crowley).

Ona će se u petak, 2. jula, u Kijevu sastati sa ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem i sa šeficom opozicije, bivšom premijerkom Julijom Timošenko.

Hilari Klinton će potom u Krakovu prisustvovati sastanku "Zajednice demokratije" s ciljem oživljavanja te američko-poljske inicijative.

Posjeta Tbilisiju je s ciljem "potvrđivanja našeg stava o poštovanju teritorijalnog integriteta Gruzije", rekao je Krouli.

Rusija je u avgustu 2008. godine priznala nezavisnost dvije gruzijske pokrajine - Južne Osetije i Abhazije, poslije rusko-gruzijskog sukoba.

Hilari Klinton završava turneju 5. jula gdje će u Vašingtonu prisustvovati sastanku američkog predsednika Baraka Obame (Barack) i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.
XS
SM
MD
LG