Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Radojčić:RS ima interes da riješi pitanje državne imovinePredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) i potpredsjednik Saveza nezavinih socijaldemokrta SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da RS “ima interes da zbog svojih razvojnih potreba” riješi pitanje imovine u BiH i, kako kaže, "zakonski uredi tu oblast”.

“Drugi subjekti, feredalni partneri, nemaju interesa”, ustvrdio je Radojičić u izjavi novinarima u Banja Luci nakon što je na sjednici Kolegija Narodne skupštine RS-a odlučeno da će se Nacrt zakona o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji RS-a, a pod zabranom je raspolaganja od marta 2005. godine na osnovu odluke visokog predstavnika u BiH, razmatrati na sjednici entitetskog parlamenta zakazanoj za 6.juli.

Taj zakonski akt jučer je utvrdila Vlada RS-a i uputila ga u parlamentarnu proceduru, a, kako kaže Radojičić, Narodna skupština RS-a razmatra sve zakone ovlaštenih predlagača, “tako da je u formalnom smislu procedura zadovoljena”.

Komentirajući primjedbe OHR-a što RS samostalno ulazi u pitanje državne imovine, Radojičić je rekao da dogovora u BiH o toj imovini nema već dvije godine.
XS
SM
MD
LG