Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor: Ili reforme ili dramatičan pad


Povodom Dana državnosti Vlada Hrvatske je danas održala svečanu sjednicu na kojoj su, uz premijerku Jadranku Kosor i ministre, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednik Sabora Luka Bebić.

Premijerka je sa sjednice još jednom zatražila potporu za provodenje mjera iz vladina Programa privrednog oporavka, poručivši da je Hrvatska pred "novom prekretnicom koja glasi - ili reforme za bolji život svih, ili pad kojem se ne vidi kraja".

"O predloženim reformama zavisi, ne samo privredni oporavak, već i ekonomski opstanak Hrvatske. Hrvatska je danas pred novom prekretnicom koja je po svojoj težini i ozbiljnosti na tragu one s početka 90-ih, a ona glasi - ili reforme za bolji život svih, ili pad kojem se ne vidi kraja", poručila je premijerka.

Naglasila je da će vlada ostati čvrsto uz program oporavka, "dok bude i trunke nade da se on može sprovesti".Sve je pozvala da se u ključnim trenutcima opredijele za provodenje reformi, a saradnju vlade i predsjednika Republike ocijenila garancijom da će se teški poslovi zaista i obaviti.

"Visoko cijenim podršku koju predsjednik Ivo Josipović daje vladi i meni kao predsjednici u jačanju pravne države", naglasile je premijerka. Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je, pak, da podržava vladine privredne mjere, ali i podsjetio da je Hrvatska i socijalna država te da je "socijalna pravednost, kao dio hrvatske politicke tradicije, u vrijeme krize posebno važna".
XS
SM
MD
LG