Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Započela prodaja iPhoneU četvrtak se u američkim trgovinama pojavila najnovija verzija Appleovog iPhonea, dok su stotine nestrpljivih kupaca širom svijeta stali u duge redove kako bi postali vlasnici novog mobitela, prenosi VOA.

iPhone4 je pušten u prodaju u Japanu, Francuskoj, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama. Mnogi ljubitelji Appleovih proizvoda stali su u redove još prije svitanja.

Ova kompanija primila je rekordnih 600 hiljada narudžbi za ovaj mobitel još prije nego što se pojavio u prodaji, a analitičari vjeruju da bi Apple mogao postaviti novi rekord prodajući milion komada novog mobilnog uređaja u jednom danu.

iPhone4 je brži i tanji u odnosu na prošlu verziju, ima i mogućnost video poziva, te podržava istovremeni rad nekoliko aplikacija. Ima i kapacitet za video visoke rezolucije. Dolazi u dvije verzije od 199 i 299 dolara u zavisnosti o količini memorije.

Iako Apple i dalje dominira tržištem tzv. pametnih telefona – smartphonea – sučeljen je sa sve većom konkurencijom kompanija poput Googlea koji je pustio u prodaju ranije ove godine svoj prvi mobitel.
XS
SM
MD
LG