Dostupni linkovi

Krivokapić saglasan sa ocjenama SE o nedovoljnoj stručnosti parlamentaPredsjednik Skupštine Ranko Krivokapić rekao je da parlament ne radi u dobrim finansijskim i tehničkim uslovima i najavio pokretanje inicijative da mu se obezbijedi finansijska autonomija.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope (PSSE) ocijenila je da crnogorskom parlamentu nedostaje stručnosti i sposobnosti i pozvala vlasti da ojačaju njegove administrativne i organizacione sposobnosti.

“Mislim da se ocjene crnogorskog parlamenta i PSSE potpuno podudaraju, samo što to malo drugačije zvuči kada vam to neko kaže sa strane”, kazao je Krivokapić za Radio Antena M.

Već godinama tvrdimo, kaže on, da naš parlament ne radi u dobrim ni finansijskim ni tehničkim uslovima, što je preduslov za stručnost parlamentarizma.

“Imao sam kontakt sa kolegama iz PSSE prije završetka tog izvejštaja i nijesam imao prigovor na tu konastataciju, jer je naša. Naš Odbor za budžet je to konstatovao, naši savjetnici su to konstatovali. Jednostavno nijesmo uspjeli da učinimo više“, kazao je Krivokapić.On smatra da je za buduće djelovanje najvažnije da parlament postane finansijski autonoman kako bi uposlio stučnjake iz različitih oblasti.

”Suštinski zahtjev je novi ljudi u parlamentu. Primili smo mlade ljude, ali sve u limitima koji su neproporcionalni sa izvršnom vlašću”, kazao je Krivokapić.

“U julu idemo sa incijativom da se povrati finansijska autonomija parlamenta", kazao predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić.
XS
SM
MD
LG