Dostupni linkovi

Šarićev stan za oboljelu djecu



Stan, privremeno oduzet od kriminalne grupe Darka Šarića, ustupljen za smeštaj djece koja se liječe od raka i njihovih roditelja.Ministarstvo pravde Srbije ustupilo je stan površine 120 kvadratnih metara na korišćenje u tu svrhu Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje (RZZO).

Ugovor o ustupanju u prostorijama zavoda potpisala je ministarka pravde Snežana Malović i direktorka RZZO Svetlana Vukajlović, a korišćenje je planirano do izgradnje druge "Roditeljske kuće".

Objekat je namijenjen prvenstveno za smještaj roditelja i dece iz unutrašnjosti koja boluju od malignih bolesti za vrijeme trajanja liječenja u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu i na dečijoj onkologiji u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a koji su slabijeg imovnog stanja, izjavila je Svetlana Vukajlović.

Objekat na Bežaniji je u posjedu Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom pošto je na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim djelom oduzet od pripadnika Šarićeve grupe osumnjične za organizaciju šverca koakina iz Južne Amerike.
XS
SM
MD
LG