Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Homen:zahtjev za oduzimanje imovine bivšem direktoru ŽeljezniceProtiv bivšeg direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića biće podnijet zahtev za oduzimanje imovine, kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Zahtjev će biti podnijet imajući u vidu uputstvo republičkog javnog tužioca da se za djela koja se njemu stavljaju na teret obavezno traži finansijska istraga.
"Država će na taj način pokušati da umanji štetu koja je načinjena 'Železnicama' u samom postupku zaključivanja spornog ugovora", rekao je Homen.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno završilo finansijsku istragu protiv Šarančića, članova njegove porodice i svih iz tog javnog preduzeća koji su poslovno bili vezani s njim ili se sumnja da su zajedno učestvovali u nelegalnim poslovima.

Protiv Šarančića i trojice njegovih saradnika, koji su uhapšeni 2. juna u Beogradu, Posebno odeljanje Višeg suda u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Željeznica Srbije" za 1,24 miliona eura kupovinom vozova iz Švedske i Slovenije.
XS
SM
MD
LG