Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Biščević ponovo imenovan za generalnog sekretara RCC-a


Ministri spoljnih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi na današnjem sastanku u Istanbulu ponovo su imenovali Hidu Biščevića za generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council - RCC).

Biščević će biti generalni sekretar RCC-a do 31. decembra 2012. godine.

"Bila mi je privilegija da služim interesima građana Jugoistočne Evrope što sam to bolje mogao u prethodne skoro tri godine", rekao je Biščević.

On je dodao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da opravda ukazano poverenje i da će "svoje vreme posvetiti promociji međusobne saradnje i evropske i evroatlantske integracije jugoistočne Evrope, kako bi se podstakao razvoj u regionu na korist svih njegovih građana", saopšteno je iz RCC-a.

Hido Biščević je imenovan za generalnog sekretara RCC-a 1. januara 2008. godine, i bio je prvi generalni sekretar Saveta.

Kao hrvatski diplomata, Biščević je prethodno obavljao dužnost državnog sekretara za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija Hrvatske (2003-2007), kao i brojne druge visoke diplomatske dužnosti.

Pre odlaska u državnu službu, Biščević je bio glavni urednik hrvatskih dnevnih novina "Vjesnik".
XS
SM
MD
LG