Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Silajdžić se susreo sa GulomPredsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić doputovao je u Istanbul gdje se sastao s predsjednikom Turske Abdulahom Gülom.

Kako je saopšteno iz Silajdžićevog kabineta, tokom susreta razgovarano je o važnosti regionalne saradnje i unapređenju dobrosusjedskih odnosa.Istaknuto je da je politika zapadnog Balkana proces izgradnje međusobnog povjerenja i da je sada istorijski trenutak u izgradnji politika dobrosusjedskih odnosa.

Silajdžić je iskazao zahvalnost turskom predsjedniku Gulu za podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka integracijama, posebno na podršci za dobijanje MAP-a Akcionog plana za članstvo u Nato.

Naglasio je pozitivnu ulogu Turske u regionalnoj saradnji, ali i njenu aktivnu ulogu u međunarodnim odnosima u svijetu.

Predsjedavajući Silajdžić je uputio poziv turskom predsjedniku da posjeti BiH kako bi se i na taj način potvrdili dobri bilateralni odnosi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u srijedu će u Istanbulu prisustvovati samitu šefova država i vlada zemalja Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Ovo je 13. sastanak šefova država i vlada zemalja članica SEECP-a, a Istanbul je domaćin jer Turska predsjedava SEECP-om.
XS
SM
MD
LG