Dostupni linkovi

Kiša pravi velike probleme širom BIH



Kiša koja bez prestanka pada više od 24 sata izazvala je brojne probleme širom Bosne i Hercegovine.U Čelincu, opštini pored Banja Luke, je zbog poplava, proglašeno vanredno stanje, a građani su pozvani da se stave na raspolaganje opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Zbog izlivanja rijeke prekinut je saobraćaj na putu Čelinac - Banja Luka i Čelinac - Mlinska Rijeka.Na području Banja Luke poplavljena su naselja Rosulje, Česma i Debeljaci. Voda je ušla u mnoge kuće, a Vrbas stalno nadolazi.

Na području opštine Prnjavor, zbog poplava, najkritičnije stanje je u Kulašima, gde je voda prodrla u objekte Banjsko-rehabilitacionog centra.Sve reke i potoci na području opštine Prnjavor izašli su iz korita.

Saobraćaj je prekinut prema Srpcu i Derventi na području Bakule, prema Derventi u Smrtićima i na više dionica u Kulašima.

Obilna kiša koja neprestano pada od nedjelje prouzrokovala je povećanje vodostaja reke Vrbanje i pritoka, te plavljenje kuća u nekoliko naselja u opštini Kotor Varoš.U naseljima nizvodno od Doboja, zbog bujica koje su izazvale rečice i potoci koji se slivaju sa visinskih delova, poplavljeno je pedesetak kuća.

Vodostaj reke Bosne kod Doboja jutros raste, tako da su na snagu stupile redovne mere odbrane od poplava.

Pokrenuta su brojna klizišta koja su oštetila puteve, a alarmantna situacija je na području Kozarske Dubice, Teslića, Dervente, Doboja i Srpca.

U Federaciji BiH, zbog izlivanja vode na kolovoz, obustavljen je saobraćaj na deonici magistralnog puta Tuzla -Orašje.

Zbog izlivanja reke Radušice obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tešanj-Jelah, te na regionalnom putu Gradačac-Gračanica.

XS
SM
MD
LG