Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U Johanesburgu ranjen general iz Ruande


Ruandski general koji je u svojoj zemlji optužen za terorizam, ranjen je u subotu uveče vatrenim oružjem u Johanesburgu (Južna Afrika), rekla je njegova supruga.

Supruga generala Kajumbe Nijamvase, Rozet, ispričala je u bolnici u Johanesburgu, da su se ona i njen muž vraćali iz kupovine kada je, pred ulazom u obezbeđeno luksuzno naselje, na generala pucano.

Ona je rekla da je njen suprug pogođen u stomak, ali da doktori očekuju da će se oporaviti. Napadač je uspeo da pobegne.

Južnoafrička policija je saopštila da nema informacija o napadu. Istovremeno, zvaničnik južnoafričkog ministarstva spoljnih poslova rekao novinarima da se za više informacija obrate policiji.

Vlada Ruande optužila je Nijamvasu koji je u Južnu Afriku doputovao početkom ove godine, da je 19. februara učestvovao u tri napada u prestonici Ruande Kigaliju kada je poginula jedna osoba, a 30 je ranjeno.

Vlasti Ruande su takođe, optužile Nijamvasu za pokušaj destabilizacije te zemlje ne samo dok je bio u zemlji, već i dok je predstavljao zemlju kao ambasador u Indiji.
XS
SM
MD
LG