Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Naslednice SFRJ iznenađene otkazivanjem sastanka u Beogradu


Ambasadori i otpravnici poslova Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije u Srbiji predali su danas Ministarstvu spoljnih poslova Srbije pismo u kome su izrazili iznenađenje i žaljenje zbog jednostranog otkazivanja sastanka komisije za raspodelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

U pismu se naglašava da su čelnici delegacija Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije na prvom delu sastanka 21. maja srpskoj strani jasno izneli svoje stavove o tome da je, od potpisivanja Zagrebačke rezolucije krajem 2006. imala dovoljno vremena za primopredaju objekata, odnosno za preseljenje svog diplomatsko-konzularnog osoblja.

Ambasadori četiri zemlje podsećaju Srbiju da je na prvom delu sastanka usuglašena primopredaja po jedne nekretnine svakoj državi naslednici bivše SFRJ, a da je danas trebalo da bude utvrđen vremenski okvir za predaju preostalih raspodeljenih nekretnina.

Zbog toga se izražava očekivanje da će Srbija konačnu primopredaju ukupno 44 diplomatsko-konzularna objekta iz Zagrebačke rezolucije obaviti najkasnije do kraja juna 2011. godine, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG