Dostupni linkovi

SDS: Krivična prijava za Dodika



Srpska demokratska stranka podnijela je Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske krivičnu prijavu protiv premijera Milorada Dodika.Dodik i još tri osobe prijavljeni su zbog, kako je navedeno, zloupotreba prilikom asfaltiranja puteva na području Srebrenice.

Osim Dodika, krivična prijava podneta je protiv ministra za izbjegla i raseljena lica RS Omera Brankovića, premijerovog savetnika i koordinatora za Srebrenicu Miladina Dragičevića i direktora "Puteva RS" Mladena Lazendića.

"Na asfaltiranje puteva u Srebrenici potrošeno je oko 50 miliona konvertibilnih maraka (oko 25 miliona eura), bez sprovođenja postupka javnih nabavki, započinjanjem radova pre okončanja procedure i isplatama bez kompletne dokumentacije", rekao je na konferenciji za novinare predsednik SDS-ovog Odbora za antikorupciju i prava građana Nenad Stevandić.

On je naveo da je SDS u avgustu 2008. godine Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnio istu krivičnu prijavu, ali da to tužilaštvo do sada nije učinilo ništa na tom slučaju.

"Odlučili smo prijavu danas predati Specijalnom tužilaštvu RS u nadi da ono trpi manji politički pritisak ili da ima više hrabrosti", kazao je Stevandić.
XS
SM
MD
LG