Dostupni linkovi

Ponovo odložena konstitutivna sjednica SO Podgorica


Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine opštine Podgorica, koja je trebalo da se održi danas, odgođen je za ponedjeljak 21. jun. Na današnjoj sjednici je, prema dnevnom redu, trebalo da se verifikuje preostalih deset odborničkih mandata opozicije kao i da se izabere predsjednik Skupštine opštine.

Nastavak sjednice je odložen zbog potrebe vladajuće kolicije na državnom , ali ne i na gradskom nivou Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrtske partije za novim krugom pregovora, kako bi se usaglasio koalicioni Sporazum u Podgorici. Istovremeno, politički direktor DPS-a Predrag Sekulić rekao je za Pobjedu da će njegova partija danas dostaviti Socijaldemokratskoj partiji prijedlog koji se odnosi na funkcionisanje kompeltne lokalne samouprave Podgorice.

Iz SDP-a je Portalu Analitika potvrđeno da su dobili novu ponudu DPS-a ali nijesu za sada htjeli da je komentarišu.

Odgađanje sjednice SO Podgorice za nekoliko dana, tumači se kao još jedan pokušaj koalicionih partnera na državnom nivou da se pomire suprostavljeni stavovi dvije partije o formiranju lokalne vlasti U Glavnom gradu.

U jednonedjeljnim pregovorima između koalicionih partnera na državnom nivou se kao sporan pokazao jedino izbor gradonačelnika, jer SDP traži da se prvi čovjek bira konsenzusom dok je to u DPS-u doživljeno kao ucjena.

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović ranije je kazao da DPS neće dozvoliti da ga SDP ucjenjuje kada je u pitanju formiranje lokalne vlasti u Glavnom gradu, na što mu je iz SDP-a odgovoreno da bi DPS sa eventualnom koalicijom sa djelovima opozicije ugrozio koaliciju na državnom nivou.
XS
SM
MD
LG