Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv Dragana DžajićaViše javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu Dragana Džajića zbog zloupotrebe službenog položaja i prisvajanja dijela novca od transfera fudbalera u strane klubove.

Optužnicom su, pored Džajića, obuhvaćeni i bivši funkcioneri FK "Crvena zvezda" Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, kao i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

U saopštenju se ne precizira novčani iznos za koji se sumnja da su optuženi prisvojili, a ne navode se ni imena oštećenih fudbalera. Optužnica je formalno podignuta 15. juna.Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, kao i Stojića, istraga je bila sprovedena zbog sumnje da su od prodaje fudbalera tog kluba Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića, Nemanje Vidića i Ivana Dudića protivpravno prisvojili više milionske novčane iznose u eurima, dolarima i markama.

Viši sud u Beogradu sproveo je istragu protiv Džajića, Marinkovića i Cvetkovića, koja je pokrenuta u februaru 2008. godine povodom Drulićevog transfera, dok je kasnije proširivana zbog još četiri sumnjiva transfera.

Džajić, Marinković i Cvetković terete se za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 12 godina.

Oni su uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet mjeseci.
XS
SM
MD
LG