Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Homen: Zemunci spremali atentate na političare u SrbijiIstražujemo informaciju da su Sretko Kalinić i Miloš Simović bili angažovani za ubistvo najviših državnih funkcionera u Srbiji, rekao je državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen.

On kaže da postoje podaci iz podzemlja koji govore da su Kalinić, Simović i Cvetko Simić bili u kontaktu sa Darkom Šarićem u vezi sa planom novog atentata.Prema indicijama koje istraga treba da potvrdi ili demantuje, ova trojica bila su angažovana kao plaćene ubice za račun kriminalne grupe narko Darka Šarića, piše "Politika".

Homen je naveo da će istraga rasvetliti da li su pripadnici "zemunskog klana", koji su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića bili angažovani kako bi ubili još nekog državnog funkcionera u Srbiji. Homen nije želeo da za sada otkrije koji je političar bio na meti „zemunaca”, niti na koji način je spriječen pokušaj likvidacije.

Istražuje se i mogućnost da li je ubistvo Cvetka Simića, čije je izmasakrirano telo nađeno u jezeru Jarun kod Zagreba, povezano sa planom nove likvidacije u Srbiji, kao i njegova uloga u planiranom atentatu u Beogradu.

"Čim bude izručen Srbiji, Sretka Kalinića preuzeće Specijalno tužilaštvo. Sporazum sa Hrvatskom o izručenju svojih državljana biće potpisan početkom jula i očekujem da će Kalinić biti u Srbiji do 15. jula", kazao je Homen.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG