Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Josipović otvorio konferenciju zapovjednika kopnenih vojski NATO-aPredsjednik Hrvatske Ivo Josipović otvorio je u ponedjeljak u Zagrebu redovnu godišnju konferenciju zapovjednika kopnenih snaga članica NATO-a i poručio kako je Hrvatska odlučna svojim ukupnim djelovanjem doprinijeti miru, sigurnosti i stabilnosti.

Domaćin redovne godišnje konferencije zapovjednika kopnenih snaga NATO-a po prvi je puta Hrvatska kopnena vojska.Josipović je reako da Hrvatska zna što su "sukobi, rat i žrtve te stradanja i borba za slobodu" ,te da stoga cijeni pomoć i podršku međunarodnih organizacija, UN-a, NATO-a, EU-a, u stabiliziovanju ovog područja.

"Tim više smo svjesni i odlučni da svojim ukupnim djelovanjem - političkim, diplomatskim, ekonomskim, kulturnim i sudjelovanjem u međunarodnim mirovnim operacijama - doprinesemo miru, sigurnosti i stabilnosti", rekao je hrvatski predsjednik Josipović.

Podsjetio je na sudjelovanje 2700 hrvatskih vojnika u međunarodnim misijima i operacijama, te posebino na njihov doprinos misiji u Avganistanu.

Na konferenciji učestvuju zapovjednici kopnenih vojski iz 36 zemalja, članica NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative, a teme su uloga NATO-a u 21. vijeku i njegova transformacija, operacija ISAF u Avganistanu te iskustva Hrvatske u pristupanju Sjevernoatlantskom savezu.
XS
SM
MD
LG