Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Parlament BIH neće raspravljati o prijedlogu SNSDPrijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, čiji je predlagač Klub poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ skinut je sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na zahtjev Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Članovi Poslaničkog kluba SNSD-a obrazlagali su ranije da zakon koji predviđa zabranu pokrivanja lica na javnim mjestima ima za cilj povećanje bezbjednosti u BiH i da nije usmjeren protiv islama.

"Sva lica koja se nalaze na javnom mjestu ili prolaze javnim mjestom mora biti moguće prepoznati ili identifikovati, osim ukoliko je drugačije propisano zakonom. Sve osobe koje pokrivaju lice i time onemogućavaju prepoznatljivost, a prolaze javnim mjestima, biće kažnjene novčanom kaznom od 100 maraka ili kaznom zatvora u trajanju od jedan dana do sedam", navedeno je u tekstu ovog zakonskog prijedloga.

Na dnevni red sjednice uvršten je zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli po hitnom postupku.

Predstavnički dom razmatraće danas u prvom čitanju Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.
XS
SM
MD
LG