Dostupni linkovi

Vanredna vijest

WAZ se povlači iz SrbijeNjemačka kompanija WAZ odlučila da se povuče iz Srbije i da počne prodaju akcija u “Politici” i “Dnevniku”.Medijska grupacija WAZ je odlučila da okonča angažman u Srbiji i da se postupno povuče iz zemlje.

Kako je saopštila kompanija, direktor WAZ Bodo Hombah je u poverljivom pismu upućenom predsedniku Srbije, opisao iskustva te medijske kuće kao investitora u Srbiji i najavio da će WAZ povući investicije i početi da prodaje učešće u srbijanskim firmama.

Prodaje bi trebalo da se vrše uz konkretne uslove i cijene, uz očuvanje ekonomskih prava i interesa WAZ grupe.

Grupacija WAZ navodi da ovaj korak nije uslovila bilo čime i da je Hombah predsednika Tadića zamolio da pomogne grupi WAZ kako bi njen izlazak bio propraćen od državnih organa i službi u skladu sa zakonom i na fer način.

Grupa WAZ se, kako se navodi, nada da Srbiju neće napustiti u svađi uprkos velikim teškoćama i javnim klevetama.

U međuvremenu se oglasio samo član Upravnog odbora “Politike” A.D. Jovan Simić koji je rekao da će Upravni odbor Politike sjutra razmotriti situaciju.

Simić je rekao i da je UO zatečen najavom WAZ -a, jer nisu dobili nikakav dopis. B92 navodi da iz izvora u Vladi saznaju da su i oni iznenađeni odlukom WAZ-a.
XS
SM
MD
LG