Dostupni linkovi

Borovec: Potvrđen identitet Miloša Simovića


Srbijanska policija nedvojbeno je utvrdila da je muškarac koji je noćas oko 2,20 sati uhićen pri ilegalnom prelasku hrvatsko srpske granice u mjestu Morovići pripadnik tzv. zemunskog klana Miloš Simović, potvrdio je danas glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec.

Borovec je kazao da je Simovićev identitet srbijanska policija sa sigurnošću utvrdila danas prijepodne, nakon što je noćas sa srbijanske strane granice kod Bajakova uhićen bez ikakvih dokumenata, vidno iscrpljen i zapušten jer se bježeći preko granice provlačio kroz neprohodno područje.

"Ostvarila se najizglednija verzija koju smo očekivali, a to je da će pobjeći iz Hrvatske. No, mislili smo da će pobjeći u Sloveniju ili BiH, ali je otišao u Srbiju", rekao je Borovec, odbacujući nagađanja da je hrvatska policija pustila Simovića da pobjegne kako bi ga uhvatili u Srbiji gdje je već pravomoćno osuđen za sudjelovanje u ubojstvu premijera Zorana Đinđića.

Iako je Simović sada izvan dometa hrvatske policije ona će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog prekjučerašnjeg pokušaja ubojstva drugog pripadnika istog mafijaškog klana Sretka Kalinića kod jezera u zagrebačkom Rakitju.

Inače, i Kalinić je osuđen na višegodišnjhu zatvorsku kaznu zbog ubojstva Đinđića, a obojica su od 2003. bili u bijegu.
XS
SM
MD
LG