Dostupni linkovi

Belgija spremna da podstakne pozitivno mišljenje EK o Crnoj Gori


Belgija je spremna da podstakne usvajanje pozitivnog mišljenja Evropske komisije o Crnoj Gori, kazao je danas belgijski premijer Iv Leterm.On je tokom razgovara sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, naveo da je Belgija zainteresovana da se to desi za vrijeme njenog predsjedavanja.

»Nadamo se da će Savjet, uzimajući u obzir mišljenje Komisije, biti u prilici da Crnoj Gori da status kandidata i počne pregovore, što bi dalo značajan sadržaj i belgijskom predsjedavanju«, rekao je Leterm, prenosi Televizija Crne Gore.

Đukanović je naveo da Crna Gora ostaje privržena svojoj maksimi kvalitet prije rokova. Dodao je su u Crnoj Gori uvjereni da bi bilo blagotvorno za atmosferu evrointegracija u cijelom regionu, ukoliko bi se posije šest godina donijela takva odluka.

Đukanović će se u Briselu sastati sa predsjednikom Evropskog savjeta Hermanom van Rompujem i predsjednikom EK Žoze Manuel Barosom, kao i sa predsjednikom Evropskog parlameta Jeržijem Buzekom, komesarkom Ketrin Ešton i komesarom za proširenje Štefanom Fileom.
XS
SM
MD
LG