Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predsjedništvo BIH će obaviti posebnu raspravu o MVP BIH


Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine nije preuzelo ulogu Predsjedništva BiH jer je to nemoguće, ali postoje ljudi u ovoj zemlji koji vole da se ponašaju onako kako se njima sviđa, prokomentirao je član Predsjedništva Nebojša Radmanović zaključak koji je, na njegov zahtjev, danas donijelo Predsjedništvo BiH "da treba obaviti posebnu raspravu o odnosima u MVPBiH".

Na pitanje da li je Predsjedništvo BiH raspravljalo o Istanbulskoj deklaraciji Radmanović je odgovorio da nije te ponovio stav da je ta deklaracija nevažeća jer je prihvaćena bez saglasnosti Predsjedništva BiH.

"Postoji jedan broj stranaka iz opozicije u RS-u koji potpuno nepotrebno stalno pričaju o deklaraciji. Riječ je o dokumentu koji je nevažeći i koji ne proizvodi nikakvo pravno ni političko djejstvo za BiH", pojasnio je.

Radmanović je kazao da će BiH, na današnjoj sjednici Savjeta bezbijednosti UN-a gdje će se glasati o Rezoluciji o pooštravanju sankcija Iranu, glasati "za" ukoliko za tu Rezoluciju budu glasale zemlje iz paketa 5+1 (stalne članice plus Njemačka).

"Ukoliko ta Rezolucija, koju će Predsjedništvo BiH dobiti na uvid za nekoliko sati, bude značila korake ka smirivanju stanja, onda će BiH, uz ove zemlje, glasati 'za', istakao je Radmanović.
XS
SM
MD
LG