Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić i Cvetković: Srbija podržava dogovor tri naroda u BiHSrbija snažno podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali će podržati i sve promene političkog karaktera u BiH o kojima se dogovore predstavnici ovdassnja tri naroda i dva entiteta, poručili su danas u Banjaluci predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković.

Oni su zajedno s predsednikom i premijerom Republike Srpske (RS) Rajkom Kuzmanovićem i Miloradom Dodikom učestvovali u trećoj sednici Veća za saradnju Srbije i RS, na kojoj su razmatrani dalji koraci primene Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama u oblasti ekonomije, saobraćaja, energetike, zdravstva, obrazovanja i kulture.

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da je članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj i za Srbiju i za BiH i istakao da za ove dve zemlje ne postoji realna alternativna politika.

Tadich je kazao da Srbija podržava sve oblike regionalne saradnje, naglašavajući da je osim sa RS, zainteresovana za mnogo bolju privrednu saradnju sa Federacijom BiH.

Sporazum o specijalnim odnosima RS i Srbije potpisan je u septembru 2006. godine u Bnajaluci.
XS
SM
MD
LG