Dostupni linkovi

Policajci pokrali žrtve pada aviona kod Smolenska


Žrtve pada aviona poljskog predsednika Leha Kačinjskog 10. aprila kraj Smolenska pokrali su ruski policajci iz antiterorističke jedinice OMON, saopštio je portparol poljske vlade Pavel Graš.

Javnost u Poljskoj i Rusiji za tu sramnu krađu kreditnih kartica pokojnika i nestanak novca sa računa jedne od 96 žrtava, članova visoke poljske vojne i državne delegacije i posade aviona, saznala je juče od udovice jedne od žrtava, Jolante Pševožnjik.

Prema rečima udovice, njen, već nekoliko sati pokojni muž Andžej Pševožnjik, generalni sekretar poljskog Saveta za očuvanje sećanja na ratove i mučeništvo, podigao je 10. aprila preko kreditne kartice u Smolensku sa svog računa novac.

Sa računa pokojnika je kasnije podizan novac sa računa još dva puta, a ukupno je prema izvodima sa računa pokradeno preko 1.500 evra.

"Munjevitom brzinom zahvaljujući saradnji naše Agencije za unutrašnju bezbednost i ruskih specijalnih službi uhapšena su trojica pripadnika ruskog OMON-a, odogovorna za taj sramni čin", kazao je Graš poljskom Radiju ZET.

Kreditne kartice ukradene su najmanje još jednoj žrtvi te nesreće ali za sada ih niko nije zloupotrebio.
XS
SM
MD
LG