Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik: Sarajevski samit ličio na pozorištePredsednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocenio je da je samit u Sarajevu ličio na “pozorište” i da je “gluma to što se pokušalo napraviti veliko dostignuće, koje to u suštini nije”.

Dodik je rekao da je na jučerašnjem samitu ”EU - zapadni Balkan" vladala dezorganizacija prilikom prijema delegacija i da Evropa pokušava da BiH i region doživljava neozbiljno, zato što stalno postavlja neke zadatke.

"Evropa je obuhvaćena svojim problemima i vidljivo je da gubi interes. S druge strane, evropski komesar za prudruživanje kaže da nije pristojno da BiH aplicira za kandidata za članstvo u EU, jer ima OHR. A ko ukida OHR? Pa, Evropa. To je licemjerje koje vidimo", rekao je Dodik za B92.

Dodik je nazvao "kamuflažom" izjave evropskih zvaničnika da se ne želi ukinuti atonomija RS, navodeći da se, kada dođu konretni zahtevi, vidi da je reč o prenosu nadležnosti i gubitku autonomije.

"Zašto bi RS žrtvovala svoju autonomiju zarad nekog evropskog puta. Mi želimo da idemo u Evropu kao i svi ostali, ali ne da mijenjamo ustavni poredak. Ako treba da biram između RS i Evrope, biram RS", rekao je Dodik.
XS
SM
MD
LG