Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Na izborima u BiH može sudjelovati 47 političkih stranakaNa izbornima koji će se u Bosni i Hercegovini održati 3. listopada sudjelovat će 47 političkih stranaka i 13 neovisnih kandidata, prenosi Hina.

Središnje izborno povjerenstvo jučer je okončalo postupak provjere ispravnosti podnesenih prijava za sudjelovanje na izborima potvrdivši kako je od njih 48 prijavljenih 47 ispunilo sve potrebne uvjete dok je od petnaest prijavljenih neovisnih kandidata uvjete ispunilo njih 13, piše "Dnevni avaz".

Šesnaest stranaka moći će se natjecati na izborima za sve razine vlasti od Predsjedništva BiH do županijskih skupština. Deset stranaka istaknulo je kandidaturu za sve razine vlasti osim Predsjedništva BiH.

Među strankama čija je kandidatura potvrđena su Stranka za bolju budućnost (SBB) kojoj je na čelu Fahrudin Radončić i koja će u listopadu prvi put iskušati popularnost pretežito među bošnjačkim biračima.

U moru stranaka o kojima će birači odlučivati po prvi puta naći će se i Ekološka partija Republike Srpske, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Stranka za narod BiH, Partija pravog puta, Partija ujedinjenih penzionera RS, Tvoja i moja stranka, Posavska stranka itd.
XS
SM
MD
LG