Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ostavka vojvođanskog sekretara za nacionalne zajedniceVojvođanski sekretar za propise, upravu i nacionalne zajednice Tamaš Korhec obrazložio je danas svoju neopozivu ostavku na tu funkciju činjenicom da je u svojoj karijeri "došao do zida i prepreka preko koji više ne može i ne želi da pređe. Priča oko autonomije Vojvodine, nažalost, je zaokružena zbog raznih politickih kompromisa u Srbiji", objasnio je Korhec razloge za ostavku na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Na novinarsko pitanje o kojim preprekama je reč, on je odgovorio da je Vojvodina "trenutno u neustavnom stanju. Autonomija Vojvodine pravno postoji ali funkcioniše bez svoje imovine, njenih izvornih poreza i prihoda, što je neustavno stanje. Ne verujem da će se to stanje uskoro promenititi, upravo zbog tih političkih kompromisa", rekao je Korhec.

Korhecova ostavka treća je u nizu u aktuelnom sazivu Vlade Vojvodine, a pre njega ostavke su podneli Ivana Dulić-Marković i Jan Sabo, oboje iz stranke G17 plus.

Tamaš Korhec bio je na čelu Sekretarjata za upravu, propise i nacionalne zajednice od 2000. godine, a do kraja trećeg mandata ostalo mu je oko dve godine.
XS
SM
MD
LG