Dostupni linkovi

Kušner:Ništa ne može opravdati takvo nasilje



Francuski ministar inostranih poslova Bernar Kušner ( Bernard Kouchner) izjavio je u ponedjeljak da je "duboko šokiran" izraelskim napadom na propalestinsku flotu na putu za Gazu, ocijenivši kako "ništa ne može opravdati primjenu takvog nasilja".

"Duboko sam šokiran tragičnim posljedicama izraelskih vojnih operacija protiv Mirovne flote za Gazu", izjavio je u saopštenju Kušner, prenio je AFP.

"Ništa ne može opravdati korištenje takvog nasilja koje mi osuđujemo. Ne razumijemo toliki broj ubijenih, po privremenom izvještaju, u operaciji protiv humanitarne inicijative otprije nekoliko dana", dodao je on

Francuski ministar je pozvao da se "rasvijetle sve okolnosti ove tragedije" i zatražio da se "bez odgađanja pokrene detaljnija istraga".

"Trenutna situacija u Gazi je neodrživa", naglasio je ministar, dok je njegovo ministarstvo u petak prije polaska flotile upozorilo na stav o potrebi ukidanja blokade Gaze.

"Preduzimamo sve potrebne inicijative kako bi se izbjeglo da ova tragedija ne da mjesta novom pogoršanju nasilja" dodao je francuski šef diplomatije.
XS
SM
MD
LG