Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tajland dostavio dokaze Crnoj Gori o ŠinavatriTajland je dostavio dokaze Crnoj Gori protiv bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre i zatražio od zvanične Podgorice njegovo hapšenje, prenosi Dan pozivajući se na pisanje tajlandske štampe.

Ministar spoljnih poslova Tajlanda Kasit Piromja izjavio je da je vlast u Bangkoku spremna da dostavi crnogorskim organima sve dokaze koje oni zatraže.

"Ako Crna Gora želi da postane dio EU, mora pratiti striktna pravila Unije, posebno o dobroj vladavini i transparentnosti", izjavio je Piromja.

Kasit Piromja je kazao da vlast u Bangkoku neće zatražiti da međunarodna zajednica izvrši pritisak na Crnu Goru, tvrdeći da "to nije u redu" i da "dvije vlade mogu pregovarati o ovom pitanju".

"Ambasador Tajlanda u Mađarskoj je u redovnoj komunikaciji sa Vladom Crne Gore, i dostavio je sve informacije o ovom slučaju.

Nije tačno da iz Tajlanda nijesu stigle neophodne informacije koje je Crna Gora zatražila. Tajland ne želi da bude neprijatelj nikome, ali želi saradnju da bi izvršio svoju dužnost", kazao je Piromja.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović saopštio je nedavno da će Šinavatra biti izručen ili izveden pred pravosudne organe ako bude postojao validan dokaz ili ako bude raspisan međunarodni nalog za hapšenje.
XS
SM
MD
LG