Dostupni linkovi

Spikerke Al Džazire podnele ostavke zbog oblačenja


Pet spikerki arapske satelitske televizije Al Džazira podnele su ostavke zbog sukoba sa upravom te kuće oko njihovog načina oblačenja, prenosi danas agencija AFP.

"Naša odluka da damo ostavke je konačna i neopoziva", rekla je jedna od pet spikerki, objašnjavajući da su se one na takav korak odlučile zbog atmosfere koja je u toj televizijskoj kući postala "nepodnošljiva".

Prema pisanju arapskog lista Al Hajat, spikerke su podnele ostavke prošle nedelje, pošto su prethodno u januaru podnele žalbe zbog učestalih kritika i opaski jednog zvaničnika Al Džazire na račun njihovog "nedovoljno konzervativnog" načina odevanja.

"Ovo je rezultat višegodišnjeg gomilanja pritužbi na račun politike koja ne poštuje profesionalne norme, prema zaposlenom se ne odnosi u skladu s njegovim sposobnostima i iskustvom već prema raspoloženju nekih zvaničnika", objasnila je jedna od spikerki koje napuštaju Al Džaziru.

Ona je dodala da se spikerke te televizije oblače "veoma pristojno" i da zahtevi zvaničnika da tv lica nose pristojniju garderobu "vređaju njihovo dostojanstvo".

Uprava televizije nije želela da komentariše ostavke.
XS
SM
MD
LG