Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Silajdžić na sesiji Igmanske inicijative: Što brže normalizovati odnose


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić ocijenio je danas u Sarajevu da je cilj Igmanske inicijative jasan i nedosmislen, jer je usmjeren ka podršci i promociji domaćeg i regionalnog dijaloga u sferi politike, ekonomije, obrazovanja i kulture.

"Naš cilj jeste i da olakšamo izgradnju povjerenja i demokratskih vrijednosti, te da podstaknemo naše četiri zemlje, da što brže i kvalitetnije normalizujemo odnose između BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske", rekao je Silajdžić, obraćajući se učesnicima 21. sesije Igmanske inicijative, kojoj prisustvuju i predsjednici Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Govoreći o aktuelnim pitanjima politike i ekonomije u regionu, on je dodao da je danas potreban i dijalog o svim otvorenim pitanjima, pogotovo o nedostatku povjerenja, kao glavnom kamenu spoticanja u regionu.

"Povjerenje je najbitniji faktor u našim odnosima", naglasio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Silajdžić je pozvao rukovodstva Srbije, Crne Gore i Hrvatske da što prije konkretizuju ideje Igmanske inicijative i da oforme zajedničke timove na visokom državnom nivou, koji bi radili na uspostavljanju i uskoj saradnji naučno-istraživačkih centara za razna polja ljudskog djelovanja.
XS
SM
MD
LG