Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brammertz: Ocjena o suradnji Hrvatske nakon susreta s Kosor


Glavni tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz rekao je u Fažani da će svoju ocjenu o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom dati u petak nakon razgovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

Brammertz je doputovao na Brijune gdje će u četvrtak i petak sudjelovati na ovogodišnjoj 4. regionalnoj konferenciji državnih odvjetnika o procesuiranju ratnih zločina, koju organizira hrvatsko državno odvjetništvo.

Nakon dolaska u Fažanu na novinarsko pitanje je li zadovoljan suradnjom Hrvatske i Haaškog suda Brammertz nije izravno odgovorio, napomenuvši kako će svoju ocjenu dati nakon susreta s Kosor.

"Pred nama je vrlo važan sastanak državnih odvjetnika iz zemalja u regiji s tužiteljima iz Haaškog tribunala i predstavnicima državnih odvjetništava. Veoma mi je drago što mogu sudjelovati na ovom sastanku jer ima puno otvorenih pitanja koja moramo riješiti, poglavito glede činjenice da rad Haaškog suda prestaje za tri godine", istaknuo je Brammertz.

Dodao je kako je u ovom trenutku najvažnije jačati suradnju između državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH s Haaškim tribunalom, i između tih odvjetništava.
XS
SM
MD
LG